Cellux Gyerekkonyha

#gyerekfoglalkozás #egészséges_életmód #fenntarthatóság #fooddesign #kreativitás

A fenntartható életmód egyik fontos kérdésköre a megfelelő táplálkozás - az egészséges ételek, a helyi alapanyagok használata és a közös otthoni főzőcskézés előnyben részesítése a gyorséttermekkel szemben. Ráadásul az ételek remek alapanyagot és inspirációt is szolgáltatnak a kreatív alkotáshoz. A Cellux Gyerekkonyha kiscsoportos foglalkozásain az egyszerű és egészséges receptekhez, a gyerekekkel közösen készítjük elő a hozzávalókat. Azt is megtanuljuk, mi miből készül. Amíg megfő a leves, elkészül a tészta és kisülnek a sütmények, addig megbeszéljük, hogy melyik ételnek mi a története, milyen kultúrához tartozik, vagy mit kell tudni a hozzávalókról. Utána persze meg is eszünk mindent, amit készítettünk! Hosszabb program esetén az elkészülő finomságokhoz kapcsolódó tárgyak elkészítésére is marad idő - újrahasznosítunk, játékokat készítünk, ültetünk vagy receptfüzetet fűzünk. Programvezető: Virágh Nelli Fotók: Nagy Balázs